HUYGENS

Buscador
X
Tu carrito

Carrito vacío

 

 

Bosquejo de sustentabilidad ambiental en el derecho civil

Bosquejo de sustentabilidad ambiental en el derecho civil

Francesca Llodrà Grimalt
2015

Colección:
02. Lex
Tamaño:
17x24
Páginas:
340 Páginas
Idioma:
Español
Encuadernación:
Rústica
ISBN:
978-84-15663-43-0
Precio (IVA incluido):
Libro : 32€
Es parteix de la idea que un esbós està fet de traços oberts sempre a la lliure interpretació i a l'acceptació, al rebuig o la modificació per part de qui amb ell es trobi, perquè són traços que es mouen amb la realitat que canvia. El Dret civil va donar les primeres solucions als problemes ambientals i, per això, és possible avui esbossar la relació medi ambient i institucions civils, amb el fil conductor de la sostenibilitat ambiental.

La sostenibilitat, com a principi del dret ambiental, porta a la proposta d'un sistema de «ordre públic ambiental». Mentre que la sostenibilitat és un terme lligat a l'acció l'home, en relació amb els recursos que troba en el seu entorn. Per això, així com el Dret civil no ofereix instruments de desenvolupament sostenible, la sostenibilitat està en els seus fonaments o gènesi, perquè aquest permet i promou una «justícia» entre particulars, que pot incorporar la sostenibilitat ambiental.

Al costat d'això, la noció de ciutadania ecològica permetria distingir l'ús genèric de les institucions civils, del seu ús ecològic, en atenció a la funció social de la sostenibilitat. El concepte de ciutadania ecològica evoca instruments de dret civil, en la mesura que puguin servir al compliment de l'obligació ciutadana de assegurar-se que les seves petjades ecològiques tinguin un impacte sostenible. El que pot significar això, en termes concrets de vida diària, ho pot perfilar el dret civil si, des de la sostenibilitat ambiental, adapta les seves institucions, ecològicament parlant.
I. Aproximación al significado de Derecho del medio ambiente o Derecho ambiental

II. La situación legislativa española del derecho al medio ambiente

III. Del Derecho del medio ambiente al Derecho civil

IV. Bosquejo de las instituciones civiles que pueden cumplir una finalidad medioabmiental

Francesca LLODRÀ GRIMALT
(Manacor, Illes Balears, 1973).

Es Profesora titular de Derecho civil en la Universidad de las Islas Baleares (2004), con especialidad docente en Derecho civil balear. Se licenció en Derecho con premio extraordinario (1996); Doctora en Derecho por la Universidad de las Islas Baleares con la calificación de sobresaliente cum laude (2000) y Master en Derecho del Medio Ambiente (2006). Ha realizado breves estancias de investigación en la Universidad de Bremen (1998), en el Instituto Max-Planck de propiedad intelectual de Munich (2001), en la Universidad de Münster (Alemania, 2002 y 2003), en la Universidad de Oxford (Reino Unido, 2000, 2012 y 2013) y en la de Cambridge (Reino Unido, 2006). Autora de varias monografías, algunos capítulos de libros y de artículos sobre derecho civil.

francesca.llodra@uib.es
http://dretcivilbalear.blogspot.com.es/
 
 
Mapa

En Huygens Editorial
C/ Pàdua, 20, bajo 1 - 08023 Barcelona