HUYGENS

Buscador
X
El teu carret

Carret buit

 

 

El ejercicio de los derechos a la vida y a la integridad física por parte de las personas menores de edad en el ámbito sanitario

El ejercicio de los derechos a la vida y a la integridad física por parte de las personas menores de edad en el ámbito sanitario

Isaac Ravetllat Ballesté

Col·lecció:
02. Lex
Mides:
15x22
Pàginas:
212 Pàginas
Idioma:
Castellà
Enquadernació:
Rústica
ISBN:
978-84-15663-23-2
Preu (IVA inclòs):
Llibre : 25€
Els drets de la infància han anat adquirint a poc a poc una accepció presidida pel principi de l'interès superior de la persona menor d'edat, com a veritable titular de drets i com a subjecte autònom i participatiu, superant un sistema únicament proteccionista.

El binomi entre protecció versus autonomia es presenta com una dada clau en la recent evolució del tractament jurídic dels drets de la infància, seguint la pauta marcada per la Convenció sobre els Drets del Nen de l'any 1989, i que en la majoria de països desenvolupats s'ha anat imposant progressivament.

L'autor d'aquesta obra s'interessa per precisar quin és el règim jurídic de la capacitat per exercitar els drets de la personalitat, en particular el dret a la vida ia la integritat física, en el cas que el titular sigui una persona menor d' edat no emancipada, i ho aconsegueix de manera il·lustrativa, a partir del plantejament dels principals supòsits que es poden donar sobre això en la realitat quotidiana. Així mateix, l'autor delimita, pel seu interès pràctic, l'objecte de la seva anàlisi, centrant la seva atenció en el desenvolupament d'aquests drets al sector de l'activitat mèdica i amb especial menció a la realitat normativa catalana.

Capítulo 1
El consentimiento informado de la persona menor de edad a los tratamientos e intervenciones médicas.

Capítulo 2
El derecho de confidencialidad de las personas menores de edad en el ámbito sanitario.

Capítulo 3
La interrupción voluntaria del embarazo en las adolescentes.

Capítulo 4
Intervenciones de cirugía estética en personas menores de edad.

Capítulo 5
Los tatuajes, los "piercing" y la micropigmentación.

Capítulo 6
Las donaciones de órganos y las técnicas de reproducción asistida.

Isaac Ravetllat Ballesté

Doctor en Dret. Professor Associat de Dret Civil de la Universitat de Barcelona. Diplomat en Relacions Laborals. Coordinador de Dret i Treball Social de Centre de la UNED i Professor-Tutor de Dret de la UNED. Coordinador de Màster en Dret de Família i Infància UB. Investigador de l'Institut d'Infància i Món Urbà. Secretari dels Comitès Acadèmic i Organitzador del III Congrés Mundial sobre Drets de la Infància i l'Adolescència.
 
 
Mapa

En Huygens Editorial
C/ Pàdua, 20, bajo 1 - 08023 Barcelona