HUYGENS

Buscador
X
El teu carret

Carret buit

 

 

El sector público

El sector público

Fernando Álvarez, Juan F. Corona, Marc B. Escolà

Col·lecció:
Economia
Mides:
15x21
Pàginas:
136 Pàginas
Idioma:
Castellà
Enquadernació:
Rústica
ISBN:
978-84-937606-9-4
Preu (IVA inclòs):
Llibre : 17€
Aquesta monografia ofereix una incursió clara i concisa en la història de la hisenda pública i de les idees que sobre ella han desenvolupat gairebé totes les civilitzacions. Realitza també una breu anàlisi sobre el rol jugat per el sector públic a partir de les principals escoles de pensament econòmic, des de l'antiguitat, fins a les més recents aportacions al començament del segle XXI. Una síntesi fonamental de com els economistes, en el sentit més ampli del terme, començant per l'Egipte dels faraons fins al pensament social contemporani, han interpretat l'economia del sector públic, una institució que representa, en la pràctica totalitat de països desenvolupats, entorn del cinquanta per cent de la activitat econòmica global. Amb aquesta obra, els autors ens ajuden a entendre el que està passant avui i el que pot succeir en un futur immediat

Primera Part

Categoritzant el sector públic
1. L'aparició del sector públic en l'economia
2. Objectius i actuació del sector públic
3. Economia pública i Hisenda pública

Segona Part

Evolucionant amb el Sector Públic
1. El pensament antic
L'Egipte faraònic
El Creixent Fèrtil
Púnics: Fenícia i Cartago
L'herència hel·lènica
2. El pensament medieval
Bizantins i islàmics
La Escolàstica i el Tomisme
3. El pensament modern
L'Escola de Salamanca
El Mercantilisme
El Cameralisme
La Fisiocràcia
4. El pensament contemporani
L'Escola Clàssica
L’Historicisme i la ciència financera alemanya vuitcentista
La Revolució marginalista
L'Economia del Benestar
El Socialisme
El institucionalisme
El Keynesianisme
La Sociologia Financera
La Teoria de l'Elecció Pública
La Nova Economia Política

Juan Francisco Corona Ramón és Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, i catedràtic d’Hisenda Pública. Membre numerari de la Reial Acadèmia de Doctors. Ha estat professor a les facultats de Ciències Econòmiques i Empresarials i de Dret de la Universitat de Barcelona, la Universitat de les Illes Balears i la Universitat Internacional de Catalunya. En l'actualitat és Rector Honorari de la Universitat Abat Oliba CEU. Autor d'una àmplia obra científica, en la qual cal destacar Economia pública. Una introducció, amb els professors Álvarez i Díaz. Ha realitzat nombrosos treballs de recerca per a institucions espanyoles i internacionals.

Marc B. Escolà i Pons és llicenciat i doctorat en Ciències Polítiques i en Dret, i Catedràtic de Gestió Pública. Ex-Secretari General de la Universitat Internacional de Catalunya i de la Universitat Abat Oliba CEU. Ha estat professor en els estudis de gestió pública i de ciència política i de l'Administració de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Internacional de Catalunya. En l'actualitat és catedràtic en excedència de la Universitat Abat Oliba CEU. Impulsor del Seminari Permanent d'Història del Pensament Polític i Social de Barcelona. Autor i coordinador de diverses monografies en aquest camp, com Idees d'Europa o Idees de Poder. Ha realitzat també nombrosos treballs sobre governabilitat i seguretat, col · laborant amb institucions públiques i privades com a consultor i assessor.

Fernando Álvarez Gómez és Doctor en Economia Aplicada per la Universitat Internacional de Catalunya. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Ha estat professor a les facultats de Ciències Econòmiques i Socials i de Ciències Jurídiques de la Universitat Internacional de Catalunya. Actualment és professor en els Estudis d'Economia i Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya i Director del Programa de Ciències Empresarials d'aquesta Universitat. Ha realitzat nombrosos treballs d'investigació per institucions espanyoles i internacionals, com l'Institut d'Empresa i Humanisme, Institut d'Estudis Econòmics, Institut d’Empresa Familiar, Cercle d'Economia d'Andorra o Institut d'Estudis Catalans entre d'altres. Les seves publicacions inclouen articles científics i divulgatius, destacant el manual Economia Pública. Una introducció.

 
 
Mapa

En Huygens Editorial
C/ Pàdua, 20, bajo 1 - 08023 Barcelona