HUYGENS

Buscador
X
El teu carret

Carret buit

 

 

Manual del Estado del Bienestar y las políticas sociolaborales

Manual del Estado del Bienestar y las políticas sociolaborales

Ferran Camas Roda
Gemma Ubasart González
2018

Mides:
17x24
Pàginas:
372 Pàginas
Idioma:
Castellà
Enquadernació:
Tapa Blanda
ISBN:
978-84-15663-97-3
Preu (IVA inclòs):
Llibre : 39€
El Manual de l'Estat del Benestar i les Polítiques Sociolaborals és una obra, de caràcter col·lectiu, que està pensada per als estudiants de Ciències Polítiques, Dret, Relacions Laborals, Sociologia, Ciències Empresarials, Administració i direcció d'empreses, Economia, Treball Social i de qualsevol altres estudis de la branca de les Ciències Socials i Jurídiques, així com també per a aquelles ciutadanes i ciutadans que desitgin conèixer els pilars que sustenten el denominat Estat del benestar a Espanya i els reptes als quals s'enfronta, així com les polítiques socials i laborals que s'estan adoptant en l'àmbit espanyol i europeu.

El Manual està dividit tres parts: el Bloc I, dedicat a estudiar els fonaments de l'Estat del Benestar, el seu concepte, els seus pilars, les tensions que està sofrint davant els moments de canvi polítics i socials que experimentem, i les noves experiències que s'estan desenvolupant en l'àmbit mundial respecte d'aquest sistema. El Bloc II se centra en els pilars en els quals se sustenta l'Estat del benestar, bàsicament les polítiques socials i laborals que s'estan duent a terme a Espanya: en aquesta part poden trobar-se explicades d'una manera molt pedagògica, les polítiques laborals, d'ocupació, de protecció social, educatives, de seguretat i salut laboral, i de forma important, les d'immigració, que tant estan influint, i de ben segur van a seguir fent-ho, en el disseny social i polític de les nostres societats. Finalment, el Bloc III, ha volgut adaptar-se als vents de canvi que corren i aborda els principals reptes als quals s'enfronta l'Estat del Benestar, per exemple, el procés de transformació tecnològica i el seu impacte en el treball; l'emergència de polítiques anta discriminatòries, sobretot en raó de sexe, en el disseny de qualsevol política pública; el concepte de benestar fiscal com a eix de les polítiques d'ingressos i de despeses de l'Estat; el paper de les institucions públiques de caràcter laboral i social en la nostra societat, així com la importància per a la ciutadania de conèixer les seves competències i el que li poden oferir.

Aquest Manual està dirigit pels Drs. Ferran Camas, Catedràtic de Dret del Treball i Seguretat Social, i Gemma Ubasart, Professora agregada interina de l'Àrea de Ciència Política de la Universitat de Girona. L'any 2017, aquesta universitat va concedir als professors Camas i Ubasart un Projecte d'Innovació Docent per a la realització d'aquest llibre. En la seva confecció han participat acadèmics de reconegut prestigi de tot l'arc universitari espanyol. Aquesta obra col·lectiva està cridada a ser un referent en l'àmbit universitari per l'innovador del tema escollit, l'amplitud dels temes tractats, la seva escriptura pedagògica i la seva perspectiva de futur davant el procés de canvis socials al que estem assistint.

 
 
Mapa

En Huygens Editorial
C/ Pàdua, 20, bajo 1 - 08023 Barcelona