HUYGENS

Buscador
X
El teu carret

Carret buit

 

 

Nociones básicas sobre el régimen jurídico internacional del trabajo

Nociones básicas sobre el régimen jurídico internacional del trabajo

Jordi Bonet Pérez
Andreu Olesti Rayo (Dirs.)
Rosa Ana Alija Fernández, Milagros Álvarez Verdugo, Anna Maria Badia Martí, David Bondia Garcia, Mar Campins Eritja, Antonio Cardesa Salzmann, Xavier Fernández Pons, et. al.

Col·lecció:
02. Lex
Mides:
17x24
Pàginas:
386 Pàginas
Idioma:
Castellà
Enquadernació:
Rústica
ISBN:
978-84-937606-2-5
Preu (IVA inclòs):
Llibre : 32€

La inclusió en l'ensenyament universitari de les relacions laborals d'una aproximació als aspectes jurídics internacionals de la reglamentació laboral i dels drets dels treballadors sembla avui una exigència incontestable. Hi ha una sèrie de factors de rellevància internacional que incideixen en la conformació dels mercats estatals de treball, inclòs l'espanyol, i en la comprensió dels problemes presents que comporta la regulació jurídica de les relacions laborals: entre d'altres, les transformacions socio-econòmica que afavoreix l'actual procés de globalització, els canvis en els models productius utilitzats i en l'estructuració de la divisió internacional del treball com a conseqüència d'aquest, la creixent internacionalització de l'economia o la participació en processos d'integració econòmica.

Nocions bàsiques de règim jurídic Internacional del Treball té, per tant, com a objectiu el d'oferir una visió panoràmica d'aquestes qüestions, tractant de tenir cura del difícil equilibri entre la recerca d'una explicació rigorosa i precisa dels continguts indispensables per a l'aprenentatge fonamental del règim jurídic internacional del treball, i la necessitat de vertebrar l'explicació realment en aquells aspectes jurídics bàsics de la matèria.

L'obra s'estructura en tres parts: la primera part explica de manera molt bàsica els fonaments del dret internacional públic com a cos normatiu dins del qual es creen i apliquen les normes jurídiques internacionals que tenen per objecte les relacions laborals. La segona, exposa el funcionament i principals fites d'aquelles organitzacions internacionals de cooperació, de caràcter universal i europeu que entre les seves activitats ofereixen un tractament genèric o específic de les qüestions laborals. Finalment, la tercera part, es dedica a la dimensió normativa de les relacions laborals, perceptible en el desenvolupament del procés d'integració europea i, per tant, en el dret de la Unió Europea, assumint la importància de les normes jurídiques de la Unió per entendre el marc de relacions laborals existents a Espanya.

Jordi Bonet Pérez (Dir.)
Catedràtic de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona

Andreu Olesti Rayo (Dir.)
Catedràtic de Dret Internacional Públic de la Universitat de Barcelona

Rosa Ana Alija
Milagros Álvarez Verdugo
Anna Maria Badia Martí
David Bondia Garcia
Mar Campins Eritja
Xavier Fernández Pons
Laura Huici Sancho
Mireia Martínez Barrabés
Marta Ortega Gómez
Miquel Palomares Amat
Xavier Pons Ràfols
Víctor M. Sánchez
Jaume Saura Estapà
Jordi Sellarés Serra
Helena Torroja Mateu
 
Altres llibres relacionats
Derecho del Trabajo
Ampliar

Derecho del Trabajo

Carolina Gala Durán

Derecho de la Unión Europea
Ampliar

Derecho de la Unión Europea

Víctor M. Sánchez (Dir.)

Derecho Mercantil I (2ª Ed.)
Ampliar

Derecho Mercantil I (2ª Ed.)

José María de la Cuesta Rute (Dir.)

Tècniques de treball i de comunicació (2a edició)
Ampliar

Tècniques de treball i de comunicació (2a edició)

Max Turull Rubinat (Dir.)

Derecho Internacional Público
Ampliar

Derecho Internacional Público

Víctor M. Sánchez Dir

 
 
 
Mapa

En Huygens Editorial
C/ Pàdua, 20, bajo 1 - 08023 Barcelona